DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.308 din 17 octombrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului POP ŞTEFAN MIRCEA, director al Sucursalei Băncii Comerciale Române Negreşti-Oaş, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinţe deosebit de grave.
Instanţa a interzis inculpatului Pop Ştefan Mircea, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatei BOLOŞ MARIA, reprezentant al unei societăţi comerciale, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Instanţa a interzis inculpatei Boloş Maria, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Achitarea inculpatului Boloş Felician, ofiţer de poliţie în cadrul formaţiunii economico-financiare la Poliţia oraşului Negreşti-Oaş, pentru complicitate la infracţiunea de utilizare a creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, în formă continuată.
Achitarea inculpatei Mihoc Maria, asociat şi administrator la două societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de utilizare a creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, în formă continuată.
Achitarea inculpatului Mihoc Vasile, persoană fără calitate specială, pentru complicitate la infracţiunea de utilizare a creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate

Obligă pe inculpatul Pop Ştefan Mircea să plătească suma de 811.491 lei RON cu titlu de despăgubiri civile (prejudiciu cauzat BCR).
Dispune obligarea inculpatei Boloş Maria la plata sumei de 1.300.053,22 lei în favoarea SC Suport Colect SRL.
Obligă inculpaţii şi partea civilă la câte 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciar către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea la data de 10 iulie 2003 (comunicatul nr. 109 din 11 iulie 2003).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 iulie 2003