DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.326 din 10 octombrie 2012, Curtea de Apel Ploieşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului DASCĂLU CARMEN MIRONEL, asociat şi administrator la mai multe societăţi comerciale printre care şi S.C. FERMA DAS AGRO S.R.L. Podgoria, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de: folosire şi prezentare de documente false şi inexacte având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

Instanţa a interzis inculpatului, timp de 1 an după executarea pedepsei principale, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Achitarea inculpaţilor Baciu Constantin, primar al comunei Podgoria, judeţul Buzău şi Milea Neculai, secretar al comunei Podgoria, judeţul Buzău, ambii pentru complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene şi complicitate la înşelăciune.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti la data de 9 septembrie 2010 (comunicatul nr. 393/VIII/3 din data de 5 octombrie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 octombrie 2010