DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

Nr.  453/ 07 octombrie 2004

 

                         

 

C O M U N I C A T

 

 

 

            În continuarea urmăririi penale faţă de învinuitul DUŢĂ VASILE – senator, membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, procurorii Serviciului Anchete Speciale din cadrul Parchetului Naţional Anticorupţie  au dispus extinderea cercetărilor faţă de acesta cu privire la două noi infracţiuni de trafic de influenţă.

            Anchetatorii au reţinut că în cursul anului 2002, învinuitul ar fi pretins şi primit de la un cetăţean german un autoturism de lux în valoare de peste 40.000 de euro, cu promisiunea că, în calitate de parlamentar, poate interveni la funcţionari publici din Ministerul Muncii pentru aprobarea unor contingente de muncitori pentru contractele de lucrări ale unor firme româneşti cu firme din Germania. De precizat că între România şi Germania exista un contract cadru, în baza căruia cetăţeni români puteau merge la lucru în străinătate, angajarea de forţă de muncă făcându-se cu aprobarea ministerului de resort.

            Din probele administrate în cauză, rezultă de asemenea, că învinuitul ar fi pretins şi primit în acelaşi scop şi în aceleaşi condiţii, diverse bunuri materiale de la o persoană denunţător din Tecuci.

            Reamintim că învinuitul DUŢĂ VASILE este cercetat de procurorii anticorupţie într-un dosar penal care vizează şi alte infracţiuni de corupţie, în legătură cu pretinderea şi primirea  unor sume de bani pentru a-şi trafica influenţa pe lângă magistraţi în scopul soluţionării favorabile a unor dosare penale sau pentru a obţine punerea în libertate a unei persoane arestată preventiv.

            Procurorii au dispus faţă de învinuit măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

            Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.

 

 

 

BIROUL PENTRU RELAŢII CU PRESA


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 05 mai 2010
hotărâri definitive din 05 mai 2010