DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.808 din 13 septembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei BOLOGA MARIA, comisar în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (A.N.P.C.) – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti – Ilfov, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatei, timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului STOINEA SORIN-GABRIEL, comisar în cadrul (A.N.P.C.) – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului, timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă în solidar pe inculpaţii Bologa Maria şi Stoinea Sorin Gabriel la restituirea către martorul denunţător a sumei de 1000 lei.
Confiscă de la inculpata Bologa Maria suma de 5250 lei, iar de la inculpatul Stoinea Sorin Gabriel suma de 3250 lei.
Obligă pe inculpaţii Bologa Maria şi Stoinea Sorin Gabriel la plata a câte 5.500 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti la data de 28 septembrie 2010 (comunicatul nr. 377/VIII/3 din 28 septembrie 2010 ).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 septembrie 2010