DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
28 septembrie 2010
Nr. 377/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

BOLOGA MARIA, în stare de arest preventiv, comisar în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (A.N.P.C.) – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti – Ilfov, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată,

STOINEA SORIN-GABRIEL, comisar în cadrul (A.N.P.C.) – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti – Ilfov, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 15 – 16 iulie 2010, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la diferiţi agenţi economici care desfăşurau activităţi de comerţ într-un complex comercial din oraşul Voluntari, inculpaţii Bologa Maria şi Stoinea Sorin-Gabriel, ambii în calitate de comisari în cadrul A.N.P.C. – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti – Ilfov, atât individual cât şi împreună, au pretins şi au primit de la reprezentanţii unor societăţi comerciale cu punct de lucru în complexul respectiv (denunţători în cauză) suma totală de 5.500 lei, cu scopul de a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde raportat la neregulile constatate, pretinzând că acestea sunt sancţionabile cu amenzi contravenţionale cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

La data de 3 septembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor doi inculpaţi pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă a acestora pe termen de 29 de zile (comunicat nr. 341/VIII/3 din data de 6 septembrie 2010, afişat pe site-ul www.pna.ro). Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit măsura preventivă a arestării cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile faţă de inculpatul Stoinea Sorin-Gabriel.
În vederea restituirii către denunţători a sumelor de bani date cu titlu de mită, procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile aparţinând celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 13 septembrie 2012