DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 720 din 13 septembrie 2012, Curtea de Apel Braşov a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MOLDOVEANU HORAŢIU OVIDIU, asociat unic şi administrator la SC HOR&I SRL Braşov, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: schimbare, fără respectarea procedurilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, înşelăciune şi participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Instanţa a interzis inculpatului, timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Admite acţiunea civilă formulată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC HOR&I SRL, prin lichidator judiciar, să plătească suma de 59.708,75 Euro, în echivalent lei la data plăţii, la care se vor adăuga dobânda de întârziere şi dobânzile acumulate în contul proiectului.
Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC HOR&I SRL, prin lichidator judiciar, să plătească suma de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov la data de 26 octombrie 2009 (comunicatul nr. 271/VIII/3 din 3 noiembrie 2009).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 noiembrie 2009