DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
24 august 2012
Nr. 635/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului
VĂDUVA SORIN, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de investigare a fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2011 – iulie 2012, în calitate de ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de inspector de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Serviciul de Investigare a Fraudelor, inculpatul Văduva Sorin a pretins, în mai multe rânduri, de la un denunțător, sumele de 2.000 euro, 2.000 lei ori diferite sume de bani fără a preciza cuantumul acestora pentru ca, în schimb, să urgenteze cercetările și să soluționeze favorabil un dosar penal constituit în urma unei plângeri penale depuse de denunțător.
La data de 1 august 2012, inculpatul Văduva Sorin a primit de la denunțător 500 de euro, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.
În aceeași zi, procurorii au dispus reținerea inculpatului pe un termen de 24 de ore iar la data de 2 august 2012, Curtea de Apel Oradea a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile (comunicatul nr. 601/VIII/3 din data de 1 august 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Oradea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 21 ianuarie 2013