DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
1 august 2012
Nr. 601/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea efectuează cercetări penale față de inculpatul VĂDUVA SORIN, ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de inspector de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, în formă continuată.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2011 – iulie 2012, în calitate de ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de inspector de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Serviciul de Investigare a Fraudelor, inculpatul Văduva Sorin a pretins, în mai multe rânduri, de la un denunțător, sumele de 2.000 euro, pentru ca în schimb, să urgenteze cercetările și să soluționeze favorabil un dosar penal constituit în urma unei plângeri penale depuse de denunțător.
La data de 1 august 2012, inculpatul Văduva Sorin a primit de la denunțător 500 de euro, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Văduva Sorin i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 1 august 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat, la data de 2 august 2012, Curții de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.



Actualizare (02.08.2012): La data de 2 august 2012 Curtea de Apel Oradea a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Văduva Sorin.



În cauză, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul M.A.I – Direcția Generală Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE