DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
27 iulie 2012
Nr. 595/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CHINCEA ION, inspector vamal în cadrul Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Timișoara - Biroul Vamal Aeroport Timișoara, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată (două acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 20 iunie- 20 iulie 2012, inculpatul Chincea Ion, în calitatea sa de inspector vamal în cadrul Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Timișoara - Biroul Vamal Aeroport Timișoara, având atribuții de constatare sau de sancționare a contravențiilor, a pretins, în două rânduri suma totală de 500 euro, de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, în scopul de a-și îndeplini cu operativitate atribuțiile de serviciu privind controlul vamal al unor mărfuri (telefoane mobile) importate de societate și, prin urmare, pentru a asigura reprezentantului societății posibilitatea de valorificare rapidă, a acestora, pe piața internă. Din totalul pretins, inculpatul Chincea Ion a primit, la data de 10 iulie 2012, suma de 400 euro.

Amintim că la data de 20 iulie 2012 Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpatului Chincea Ion pentru 20 de zile.(comunicat nr. 583/VIII/3 din 20 iulie 2012).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 17 aprilie 2014