DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 27 din 20 iunie 2012, Curtea Militară de Apel a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului locotenent colonel (r) BOLOGEANU FLORIN, fost ofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) Buzău, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, uz de fals şi distrugere de înscrisuri, toate în formă continuată.

Condamnarea inculpatului colonel (r) ZAPLAIC GHEORGHE ofiţer în cadrul I.S.U. Buzău, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, complicitate la tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, uz de fals şi distrugere de înscrisuri, toate în formă continuată.

Condamnarea inculpaţilor locotenent-colonel (r) COSMA ŞTEFAN şi căpitan HUIU NICOLAE FLORENTIN, ofiţeri în cadrul I.S.U. Buzău, la pedepse de câte 4 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată.

Dispune anularea în totalitate a tuturor documentelor oficiale falsificate de la concursul organizat de ISU Buzău în anul 2006.
Dispune restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor prin anularea poziţiei de ”ADMIS” pentru concurenţii favorizaţi, admişi şi încadraţi la I.S.U. Buzău.
Îi obligă pe fiecare dintre inculpaţi să plătească statului câte 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de la data de 29 decembrie 2009 (comunicatul nr. 5/VIII/3 din data de 7 ianuarie 2010).



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2010