DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.259 din 20 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MIHAI ION, administrator al SC VIDRA SRL Giurgiu, la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 6 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Admite în parte acţiunea civilă şi obligă inculpatul la plata sumei de 10.276.327,14 lei către partea civilă Ministrul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, sumă la care se vor adăuga majorări şi penalităţi de întârziere datorate până la achitarea integrală a debitului.
Obligă inculpatul Mihai Ion la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti la data de la data de 15 aprilie 2010 (comunicatul nr. 247/VIII/3 din data de 1 octombrie 2008).



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 octombrie 2008