DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.122 din 6 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului HANARU IOAN, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa în perioada 2000 – 2004, la pedeapsa de un an închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire de documente false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri PHARE.

Condamnarea inculpaţilor ŞEICARU FLORICA, şef Serviciu financiar la Consiliul Judeţean Ialomiţa şi LAZA MARCEL, administrator al SC „VIOMAR TEX” SRL Feteşti, la pedepse de câte 10 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 2 ani şi 10 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire de documente false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri PHARE.

Obligă pe inculpatul Hanaru Ioan la plata sumei totale de 36.740,92 euro către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, din care 14.891,92 euro în solidar cu inculpata Şeicaru Florica iar suma de 21.849 euro în solidar cu inculpatul Laza Marcel.
Obligă pe inculpatul Laza Marcel către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului la plata sumei de 4.476,53 euro, prejudiciu.
Obligă pe fiecare inculpat la câte 275 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti – Biroul Teritorial Slobozia la data de la data de 12 februarie 2008 (comunicatul nr. 31/VIII/3 din data de 14 februarie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 februarie 2008