DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.955 din 7 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Piteşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BRENCEA AURELIUS, ofiţer de poliţie la Poliţia Municipiului Piteşti – Biroul Poliţiei Rutiere, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Condamnarea inculpatului RĂDULESCU FLORIN, agent de poliţie la Poliţia Oraşului Topoloveni - Compartimentul Siguranţa Circulaţiei, Supraveghere Rutieră şi Control Auto, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: trafic de influenţă în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, săvârşite în legătură directă cu infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată şi în realizarea scopului urmărit prin această infracţiune.

Încetarea procesului penal faţă de inculpatul Nicolau Gheorghe pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă, având în vedere că a intervenit un din cauzele de nepedepsire prevăzute de legea penală.

Dispune confiscarea de la inculpatul Brencea Aurelius a sumei de 3.500 lei, prin obligarea inculpatului la plata către stat a acestei sume.
Obligă pe fiecare inculpat la câte 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti la data de la data de 30 martie 2011 (comunicatul nr. 191/VIII/3 din data de 31 martie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 31 martie 2011