DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
31 martie 2011
Nr. 191/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

BRENCEA AURELIUS, ofiţer de poliţie la Poliţia Municipiului Piteşti – Biroul Poliţiei Rutiere, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă;

RĂDULESCU FLORIN, agent de poliţie la Poliţia Oraşului Topoloveni - Compartimentul Siguranţa Circulaţiei, Supraveghere Rutieră şi Control Auto, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată,
- fals intelectual şi uz de fals, săvârşite în legătură directă cu infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată şi în realizarea scopului urmărit prin această infracţiune,

NICOLAU GHEORGHE în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie - mai 2008, inculpatul Brencea Aurelius, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni - Compartimentul Siguranţa Circulaţiei, Supraveghere Rutieră şi Control Auto, a pretins de la un denunţător suma de 1.000 de euro lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui coleg, ofiţer de poliţie, şi asupra unui procuror de la de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, pentru a-i determina să dispună o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care o persoană era cercetată pentru conducerea unui autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Persoana respectivă fusese depistată în trafic de către inculpatul Rădulescu Florin, agent de poliţie rutieră. În acelaşi scop, Rădulescu Florin a pretins de la denunţător suma de 2.000 de euro. În plus, la data de 16 mai 2008, acesta a întocmit în fals actul de începere a urmăririi penale în numele unui coleg de serviciu.
La data de 23 mai 2008, Brencea Aurelius a primit de la denunţător suma de 3.500 lei în scopul menţionat mai sus iar conducătorul auto a beneficiat de o soluţie mai blândă, de netrimitere în judecată.
De asemenea, în perioada iunie 2007 – iulie 2008, inculpatul Rădulescu Florin a pretins de la un alt agent din cadrul aceleiaşi unităţi de poliţie suma totală de 8.500 lei pentru a interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş şi pe care să-i determine să dispună mutarea agentului respectiv pe un post vacant la Serviciul Cazier Judiciar. În acest context, cu ocazia audierii în calitate de martor în prezentul dosar penal, inculpatul Nicolau Gheorghe a făcut afirmaţii nereale în legătură cu aspectele pe care le cunoaşte referitor la activitatea infracţională a inculpatului Rădulescu Florin.

În vederea confiscării sumelor de bani ce fac obiectul infracţiunilor de corupţie, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile aparţinând inculpaţilor Brencea Aurelius şi Rădulescu Florin.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Piteşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 07 iunie 2012