DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.988 din 8 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Constanţa care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului TRUŢESCU MIHAI ADRIAN, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi fals privind identitatea.

Instanţa a interzis inculpatului pe perioada executării pedepsei următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Obligă pe inculpatul Truţescu Mihai Adrian , în solidar cu numita C. G., la plata sumei de 11.116,72 euro în echivalent în lei la data plăţii, precum şi la plata dobânzii legale în materie civilă pentru această sumă.
Obligă pe inculpatul Truţescu Mihai Adrian să plătească statului suma de 4.620 lei reprezentând cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa la data de la data de 27 august 2010 (comunicatul nr. 343/VIII/3 din 7 septembrie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 septembrie 2010