DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.831 din 30 mai 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului DASCĂLU VIOREL, primarul comunei Lopătari, jud. Buzău, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false și inexacte având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene.
Instanța a interzis inculpatului, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Condamnarea inculpaților CONSTANTINESCU ION MARIAN, diriginte de șantier și MOGLAN CONSTANTIN, asociat si administrator al S.C. Conferic S.R.L. Buzău, la pedepse de câte 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosire de documente false și inexacte având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene.
Instanța a interzis ambilor inculpați, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Obligă inculpații în solidar, pe inculpatul Constantinescu Ion Marian și în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Infocomarom SRL Buzău iar pe inculpatul Moglan Constantin și în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Conferic SRL Buzău la plata sumei de 1.291.284,25 lei către partea civilă Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit – APDRP București.

Obligă pe inculpați, în solidar inculpatul Constantinescu Ion Marian cu partea responsabila civilmente S.C. Infocomarom S.R.L. Buzău și inculpatul Moglan Constantin în solidar cu partea responsabila civilmente S.C. Conferic S.R.L. Buzău, la plata a câte 1.500 lei cheltuieli judiciare către stat.
Obliga recurentele părți responsabile civilmente sus-menționate la plata sumei de câte 600 lei cheltuieli judiciare către stat și pe inculpatul Dascălu Viorel la plata, cu același titlu, a sumei de 650 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești la data de la data de 19 aprilie 2010 (comunicatul nr. 153/VIII/3 din data de 6 mai 2010).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 mai 2010