DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1422 din 3 mai 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel Ploiești care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei DUMITRESCU ROVENA CRISTINA – administrator al S.C. DUMIREX TRANS S.R.L. și S.C. ROVENS CONSTRUCT S.R.L., la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: 4 infracțiuni de evaziune fiscală, două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, uz de fals, participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la infracțiunea de spălare de bani. Revocă suspendarea condiționată a unei pedepse pronunțate anterior astfel că inculpata va executa efectiv 6 ani închisoare.

Instanța a interzis inculpatei, pe perioada executării pedepsei și timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Obligă inculpata la plata despăgubirilor civile către Direcția Generală a Finanțelor Publice Prahova în sumă totală de 23.078.356 lei, reprezentând accize și TVA, în solidar cu S.C. Dumirex Trans S.R.L. și S.C. ROVENS CONSTRUCT S.R.L.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești la data de la data de 4 octombrie 2010 (comunicatul nr. 401/VIII/3 din data de 8 octombrie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 octombrie 2010