DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
13 aprilie 2012
Nr. 243/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatelor STOICA VASILICA, consilier superior în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Dâmbovița - Activitatea de Inspecție Fiscală și PREDA MARIANA, inspector în cadrul aceleiași instituții, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În ziua de 3 aprilie 2012, inculpatele Stoica Vasilica și Preda Mariana, în calitate de consilier superior, respectiv inspector în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Dâmbovița - Activitatea de Inspecie Fiscală, au pretins de la o persoană denunțătoare, administrator al unei societăți comerciale din Târgoviște, suma de 400 de euro pentru ca, în timpul efectuării inspecției fiscale generale la societatea acesteia, să nu evidențieze în actul de constatare o serie de nereguli depistate. De asemenea, inculpatele au comunicat reprezentantului firmei că aceste nereguli ar putea avea drept consecință confiscarea mărfurilor și un dosar penal pentru evaziune fiscală.
Banii au fost primiți la data de 5 aprilie 2012, remiterea fiind surprinsă în urma unei proceduri flagrante.
La data de 6 aprilie 2011, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatelor Stoica Vasilica și Preda Mariana (comunicatul nr. 233/VIII/3 din data de 6 aprilie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeș.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 27 noiembrie 2012