DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 407 din 27 martie 2012, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MOCANU NICOLAE, primar al comunei Popești jud. Iași, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 7 ani, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual și folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Condamnarea inculpatului STOICA IONEL, reprezentant al SC „Media Rom Grup” SRL Iași, la pedeapsa de 3 ani și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune. Revocă beneficiul suspendării condiționate a unei pedepse pronunțate anterior, anulează reabilitarea judecătorească pentru o altă pedeapsă și revocă beneficiul grațierii condiționate, astfel că inculpatul va executa în final 5 ani și 2 luni închisoare. Instanța a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei cât și timp de 4 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Ia act că partea civilă Ministerul Finanțelor Publice, prin D. G. A. F. P. Iași, a renunțat la pretențiile civile, prejudiciul fiind recuperat.
Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă C.L.P. și obligă inculpatul Mocanu Nicolae să plătească acestei părți civile suma de 170.496 lei reprezentând daune materiale.

Obligă inculpatul Stoica Ionel la 200 lei cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inculpatul Mocanu Nicolae la 100 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 3 aprilie 2007 (comunicatul nr. 83/VIII/3 din data de 5 aprilie 2007).




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2007