DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
30 martie 2012
Nr. 205/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STAN FĂNEL, persoană cu antecedente penale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada noiembrie 2010 – martie 2011, inculpatul Stan Fănel a pretins şi primit de la două persoane denunţătoare în cauză, în mai multe tranşe, suma totală de 20.000 euro, în baza promisiunii că va interveni la funcţionarii cu putere de decizie din Primăria municipiului Bucureşti şi din Administraţia Fondului Imobiliar Bucureşti, astfel încât aceştia să dispună atribuirea, către cei doi, a unor spaţii comerciale amplasate în zone centrale din municipiul Bucureşti. Inculpatul Stan Fănel susţinea că s-ar afla în relaţii apropiate şi că i-ar putea influenţa pe funcţionarii cu atribuţii în repartizarea spaţiilor comerciale vizate să dispună încheierea unor contracte de închiriere ori concesiune, astfel încât, în cele din urmă, cei doi denunţători să le poată cumpăra.

La data de 12 martie 2012, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Stan Fănel pentru 29 de zile (comunicatul nr. 141 din 13 martie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 11 octombrie 2012