DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 103 din 26 martie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a menţinut sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului POP VIRGIL, fost consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, în prezent deputat în Parlamentul României, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- trafic de influenţă comis în formă continuată,
- fals în înscrisuri sub semnătură privată comisă în formă continuată şi
- spălare de bani în forma agravată.

Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei GORGAN ADINA ANASTASIA, administrator al S.C. Turdarom Advertising S.R.L, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare de bani.

Obligă pe inculpatul Pop Virgil la restituirea sumei de 130.000 lei către SC ANPERO SRL şi a sumei de 30.000 euro, în echivalentul în lei la cursul de zi al BNR de referinţă, către denunţător.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj la data de 10 decembrie 2008 (comunicatul nr. 339/VIII/3 din data de 11 decembrie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 decembrie 2008