DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 572 din 20 martie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului STANCIU PETRE, director la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave,
- abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,
- fals intelectual, în forma participaţiei improprii.

Condamnarea inculpatelor PORUMBELU ECATERINA, fost director economic la INHGA şi DUPU VIOLETA, fost şef Serviciu Financiar Contabilitate la I.N.H.G.A., la pedepse de câre 1 an şi 8 luni închisoare cu executare în regim de detenţie, ambele pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave,
- abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Condamnarea inculpatei SIMOTA MARINELA, director ştiinţific la INHGA, la pedeapsa de 6 luni închisoare cu executare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi fals intelectual, în forma participaţiei improprii.

Instanţa a interzis tuturor inculpaţilor, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Ia act de împrejurarea că părţile vătămate Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor şi Administraţia Naţională „Apele Române” nu s-au constituit părţi civile în cauză.

Obligă pe inculpaţii Stanciu Petre şi Simota Marinela la câte 200 lei cheltuieli judiciare către stat, pe inculpata Porumbelu Ecaterina la 250 lei, şi pe inculpata Dupu Violeta la 400 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 17 octombrie 2007 (comunicatul nr. 261/VIII/3 din data de 22 octombrie 2007).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 octombrie 2007