DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
23 februarie 2012
Nr. 97/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatei VULTUR ELEONORA, fost şef Serviciu Spaţiu Locativ din cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale, ambele în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2006-martie 2010, inculpata Vultur Eleonora, în calitate de şef Serviciu Spaţiu Locativ din cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti, a pretins şi primit de la un denunţător, în mai multe tranşe, suma totală de 160.000 de euro pentru ca, în schimb, pe baza influenţei pe care susţinea că o are asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în repartizarea de locuinţe aflate în administrarea Primăriei Sectorului 5 Bucureşti, să îi determine pe aceştia să-i atribuie denunţătorului o casă în cartierul Cotroceni din municipiul Bucureşti. Pentru a-i crea convingerea denunţătorului că va obţine locuinţa dorită, inculpata a falsificat trei înscrisuri emise de Primăria Sectorului 5 ( contracte de închiriere şi procesul verbal de atribuire).

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil şi a unor sume de bani aparţinând inculpatei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 03 iulie 2014