DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 20 februarie 2012
Nr. 85/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

DRĂGAN BOGDĂNEL ION, administrator la SC Deltroco SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată şi
KISS ELISABETA, administrator al SC GRESOERJI SRL, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2007 – 2009, inculpatul Drăgan Bogdănel Ion, în calitate de reprezentant legal al unui număr de cinci societăţi comerciale, a derulat activităţi comerciale având ca obiect în principal achiziţia şi vânzarea de cereale fără a înregistra aceste acte de comerţ în contabilitatea acestor firme. De asemenea, inculpatul a evidenţiat cheltuieli fictive şi, pentru ca activitatea sa evazionistă să fie dificil de depistat, a cesionat formal părţile sociale ale acestor firme către alte persoane.
În această modalitate, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 8.557.392 lei, echivalentul a aproximativ 2.778.472 euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
De asemenea, în cursul anului 2008, inculpaţii Kiss Elisabeta şi Drăgan Bogdănel Ion, în calitate de administrator, respectiv acţionar al SC GRESOERJI SRL au derulat activităţi de comercializare a cerealelor fără a proceda la înregistrarea veniturilor în evidenţele contabile ale societăţii. În consecinţă, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 2.205.541 lei (echivalentul a 500.093 euro).

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad s-a constituit parte civilă cu suma totală de 12.292.635 lei, echivalentul a aproximativ 3.432.822 euro.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil şi a unui bun mobil aparţinând inculpatei Kiss Elisabeta. Nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului Drăgan Bogdănel Ion care să poată fi indisponibilizate.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Arad.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 18 decembrie 2013