DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 348 din 10 februarie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MIALCA SANDU la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată. Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului ION MIGDAL la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată. Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: : dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului FERKI SANDU la pedeapsa de 5 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată. Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei BALINT LIDIA la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. Instanţa a revocat beneficiul suspendării sub supraveghere a unei pedepse de 3 ani închisoare pronunţate anterior, astfel că inculpata BALINT LIDIA va executa în final 5 ani de închisoare. Instanţa a interzis inculpatei, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: : dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei GRANCEA NICULINA la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Confiscă de la inculpaţi sume de bani după cum urmează:
- de la ION MIGDAL – 15.000 de euro,
- de la MIALCA SANDU – 40.000 de euro.

Obligă pe inculpaţii Mialca Sandu, Ion Migdal şi Balint Lidia la plata sumei de câte 300 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpaţii Ferki Sandu şi Grancea Niculina la plata a câte 50.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 27 octombrie 2008 (comunicatul nr. 285/VIII/3 din data de 3 noiembrie 2008).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 noiembrie 2008