DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 178 din 7 februarie 2012, Curtea de Apel Iaşi a menţinut sentinţa Judecătoriei Iaşi care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului TEODOR DORU, administrator la S.C. Teofarm S.A. şi director general al S.C. Dianthus S.R.L. Iaşi, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată. Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului PANAGHIU VICTOR, administrator al S.C. Dianthus S.R.L. Iaşi, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată. Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Finanţelor Publice şi obligă inculpaţii în solidar cu părţile responsabile civilmente să plătească părţii civile suma de 2.024.871,40 RON reprezentând despăgubiri civile.
Obligă inculpaţii, în solidar cu părţile responsabile civilmente, la câte 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi la data de 29 septembrie 2006 (comunicatul nr. 157/VIII/3 din data de 3 octombrie 2006).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 octombrie 2006