DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală decizia penală nr. 2.513 din 16 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul TÂNJALĂ MIHAI, administrator al SC „ICMUG” SA Giurgiu (operator economic la care statul era acţionar), la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul este acţionar, comisă cu ocazia unei operaţiuni comerciale săvârşită de către o persoană cu atribuţii de administrare.
Instanţa interzice, atât pe perioada detenţiei cât şi pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii
Obligă inculpatul la plata către partea civilă S.C. ICMUG S.A., prin lichidator judiciar S.C. INSEVAL I.P.R.U.L, la plata sumei de 3.982.699 lei reprezentând prejudiciul şi a sumei de 8.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 10 iunie 2009 (comunicat nr. 149/VIII/3 din 19 iunie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 iunie 2009