DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală decizia penală nr. 4275 din 15 decembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Craiova care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei MILITARU MANUELA, economist în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (18 acte materiale). Instanţa a interzis inculpatei, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. De asemenea, instanţa a interzis dreptul de a exercita orice funcţie în cadrul unei instituţii sau autorităţi publice, pe o durată de 2 ani de la executarea pedepsei principale.
De asemenea, obligă inculpa să restituie denunţătorului suma de 10.700 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova la data de 30.03. 2011 (comunicatul nr. 201/VIII/3 din data de 01.04.2011).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 aprilie 2011