DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
1 aprilie 2011
Nr. 201/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei MILITARU MANUELA, economist în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (18 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2010, inculpata Militaru Manuela, în calitate de economist în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, a pretins în mod repetat, diverse sume de bani ce totalizează 35.000 euro şi 46.900 lei, primind efectiv 32.400 euro şi 44.900 lei de la 18 persoane denunţătoare pe care le-a lăsat să creadă că poate interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Gărzii de Mediu Dolj, în scopul angajării denunţătorilor în cadrul acestor instituţii ori în scopul pensionării medicale a unor rude apropiate.
În vederea recuperării pagubei produse prin infracţiunea reţinută în sarcina inculpatei Militaru Manuela, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asigurător asupra imobilului aparţinând inculpatei.
Amintim că, la data de 8 martie 2011, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatei Miliaru Manuela pe o perioadă de 29 de zile. (detalii în comunicatul nr. 123/VIII/37 din 7 martie 2011, afişat la www.pna.ro)

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Dolj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 15 decembrie 2011