DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală decizia penală nr. 4340 din 21 decembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Bucureşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului Paraschiv Gabi, referent la SC APOLODOR SRL, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. De asemenea, instanţa a interzis dreptul de a exercita orice funcţie în cadrul unei instituţii sau autorităţi publice, pe o durată de 2 ani de la executarea pedepsei principale.

Condamnă inculpatul Neagu Rareş Constantin, consilier juridic în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita orice funcţie în cadrul unei instituţii sau autorităţi publice.

Obligă inculpaţii la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de câte 11.000 lei fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti la data de 03.12.2010 (comunicatul nr. 645/VIII/3 din data de 03.12.2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 decembrie 2010