DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 775 din 5 decembrie 2011, Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului FILIP VIOREL, director executiv în cadrul Primăriei Mun. Târgu Mureş – Serviciul Public Poliţia Comunitară, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial şi complicitate la infracţiunea de încheiere de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei sale în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Condamnarea inculpatului MUNTEAN DUMITRU, şef Birou Pază Obiective în cadrul Primăriei Mun. Târgu Mureş – Serviciul Public Poliţia Comunitară şi administrator şi asociat unic al SC „VDG SECURITY” SRL Târgu Mureş), la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei sale în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

Condamnarea inculpatului ALDEA MIRCEA, consilier în cadrul Primăriei Mun. Târgu Mureş – Serviciul Resurse Umane, la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.
Constată că în cauză nu s-au formulat pretenţii civile.

Obligă pe fiecare inculpat recurent să achite statului cu titlu de cheltuieli judiciare, parţiale, în recurs, câte 100 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş la data de 18 decembrie 2009 (comunicatul nr. 1/VIII/3 din data de 5 ianuarie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2010