DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 3.926 din 4 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Ploieşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului PISTOLEA NICOLAE GABRIEL, ofiţer de poliţie cu gradul de subcomisar în cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de un an după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Confiscă de la inculpat suma de 300 lei, obligându-l la plata acestei sume către stat.
Obligă inculpatul la 2.500 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti la data de 23 iunie 2011 (comunicat nr. 425/VIII/3 din data de 23 iunie 2011).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 iunie 2011