DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
23 iunie 2011
Nr. 425/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului PISTOLEA NICOLAE GABRIEL, ofiţer de poliţie cu gradul de subcomisar în cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada mai – iunie 2011, inculpatul Pistolea Nicolae Gabriel, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, a acceptat promisiunea remiterii de către un denunţător a sumei de 200 euro, a pretins şi a primit de la denunţător un telefon mobil şi a primit de la acelaşi denunţător suma de 300 lei.
Banii şi telefonul au fost pretinse şi primite cu titlu de mită pentru ca inculpatul Pistolea Nicolae Gabriel să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să constituie un dosar penal pe numele unui prieten al denunţătorului care era arestat preventiv într-o altă cauză penală. În concret, inculpatul ar fi trebuit să înceapă urmărirea penală faţă de această persoană pentru o infracţiune pe care nu o săvârşise urmând ca, folosind un artificiu juridic, persoana arestată să beneficieze de reducerea perioadei de detenţie.

La data de 9 iunie 2011, Pistolea Nicolae Gabriel a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie imediat după ce a primit de la denunţător suma de 200 de euro.

În ziua de 10 iunie 2011, Curtea de Apel Ploieşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Pistolea Nicolae Gabriel pe un termen de 29 de zile (comunicat nr. 391/VIII/3 din data de 10 iunie 2011).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Ploieşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 04 noiembrie 2011