DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1.728 din 2 noiembrie 2011, Curtea de Apel Timişoara a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MAYER MARIAN, viceprimar al comunei Sînmihaiu-Român, jud. Timiş, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de: tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi fals intelectual.

Condamnarea inculpatei MÂNZAT OLGA-DANIELA, expert extern, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, rămasă în formă de tentativă, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi fals intelectual.

Obligă inculpaţii în solidar să plătească părţii civile suma totală de 11.961,41 euro (în echivalent lei la data plăţii, conform cursului oficial de schimb BNR) cu titlul de despăgubiri pentru prejudiciul material.
Obligă fiecare inculpat la plata sumei de 5000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara la data de 25 septembrie 2007 (comunicat nr. 243/VIII/3 din data de 2 octombrie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 octombrie 2007