DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 3.920 din 4 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Bacău care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei BULIGA GEORGETA, judecător la Curtea de Apel Iaşi - Secţia civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatei, pe perioada executării pedepsei şi timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune confiscarea de la inculpata Buliga Georgeta a sumei de 4000 euro, primită de către aceasta cu titlu de preţ al traficului de influenţă în perioada februarie – martie 2010.
Obligă inculpata să plătească statului suma de 4000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 22 decembrie 2010 (comunicat nr. 709/VIII/3 din data de 23 decembrie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 decembrie 2010