DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 342 din 1 februarie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului STURZU TRAIAN, lichidator judiciar în cadrul unei societăţi de lichidare din judeţul Neamţ, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Condamnarea inculpatei BANU LAURA, consilier juridic în cadrul aceleiaşi societăţi, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.
Instanţa a interzis ambilor inculpaţi, timp de 1 an după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă pe fiecare inculpat la plata a câte 8.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău la data de 28 decembrie 2007.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 decembrie 2007