DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 3506 din 10 octombrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului NEGURĂ GEORGEL OVIDIU, ofiţer de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (B.C.C.O.) Bucureşti – Serviciul Antidrog, şef Birou Sector 1, la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Instanţa a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpaţilor IONAŞCU MIHAI-CLAUDIU şi COPORÎIE GEORGE ROBERT, ambii ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, la pedepse de câte 1 an şi 2 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă. Instanţa a interzis ambilor inculpaţi, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Obligă pe inculpatul Negură Georgel Ovidiu la plata sumei de 10500 lei cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inculpaţii Coporîie Robert George şi Ionaşcu Mihai Claudiu la plata sumelor de câte 350 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 30 martie 2011 (comunicatul nr. 177/VIII/3 din data de 30 martie 2011 ).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 martie 2011