DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
30 martie 2011
Nr. 177/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
NEGURĂ GEORGEL OVIDIU, ofiţer de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (B.C.C.O.) Bucureşti – Serviciul Antidrog, şef Birou Sector 1, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

IONAŞCU MIHAI-CLAUDIU şi COPORÎIE GEORGE ROBERT, ambii ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În data de 25 februarie 2011, inculpatul Negură Georgel Ovidiu a pretins de la un denunţător suma de 3.000 de euro, pentru ca, în calitatea sa de ofiţer de poliţie la Serviciul Antidrog din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, să intervină pe lângă angajaţi din cadrul Laboratorului de Analize a Drogurilor pe care să-i determine să emită un certificat de analiză negativ pentru produsele etnobotanice aparţinând unei persoane cercetate într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. În dosarul respectiv, inculpaţii Coporîie George-Robert şi Ionaşcu Mihai Claudiu s-au sesizat din oficiu cu privire la comercializarea produselor etnobotanice de către persoana respectivă, existând suspiciunea că aceste produse fac parte din lista de substanţe stupefiante.
În data de 7 martie 2011, inculpatul Negură Georgel Ovidiu, ajutat de coinculpaţii Ionaşcu Mihai-Claudiu şi Coporîie George Robert, a primit suma de 3.000 euro pe care o pretinsese anterior de la denunţător, aceştia fiind prinşi în flagrant delict.
La data de 8 martie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Negură Georgel Ovidiu, Coporîie George-Robert şi Ionaşcu Mihai Claudiu pe un termen de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 10 octombrie 2011