DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 3201 din 22 septembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului IONIŢĂ - LEANCĂ ALEXANDRU, avocat în cadrul Baroului Argeş, la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare în regim detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu infracţiunea de trafic de influenţă. Instanţa a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului BĂLTAC GEORGE - CLAUDIU, grefier arhivar în cadrul Tribunalului Comercial Argeş, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de trafic de influenţă. De asemenea, instanţa a dispus, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 2 ani după executare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă inculpaţii la plata a câte 250 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti la data de 26 mai 2010 (comunicatul nr. 187/VIII/3 din data de 28 mai 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 mai 2010