DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1316 din 2 septembrie 2011, Curtea de Apel Craiova a menţinut sentinţa Judecătoriei Craiova care a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatei STAICU VALI MARIANA, angajat al S.C. DORELA DUMITRESCU S.R.L. Caracal, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- tentativă la infracţiunea de folosirea sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunităţilor europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi
- fals material în înscrisuri oficiale, ambele în formă continuată.
De asemenea, instanţa a interzis inculpatei, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă inculpata la 2200 lei cheltuieli judiciare statului.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova la data de 16 decembrie 2010 (comunicat nr. 1/VIII/3 din 5 ianuarie 2011).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2011
hotărâri definitive din 02 septembrie 2011