DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1137 din 30 iunie 2011, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului PAŞCU IOAN, asociat şi administrator al S.C. ANCO S.R.L. Anieş, jud. Bistriţa-Năsăud, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor;
- folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor;
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată;
- fals intelectual prevăzut în legea contabilităţii

Condamnarea inculpatului ARPĂŞTEUAN MIHĂIŢĂ – IONEL, asociat şi administrator la mai multe societăţi comerciale din jud. Bistriţa-Năsăud, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor;
- participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
De asemenea, pentru ambii inculpaţi, instanţa a dispus, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă în solidar pe inculpaţii Paşcu Ioan, Arpăşteuan Mihăiţă Ionel şi partea responsabilă civilmente SC Anco SRL să plătească cu titlu de despăgubiri civile părţii civile Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor Bucureşti suma de 23.527,6 lei, împreună cu dobânzile datorate de la data producerii prejudiciului şi până la data plăţii.

Obligă pe inculpaţii Paşcu Ioan şi Arpăşteuan Mihăiţă Ionel în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C.ANCO S.R.L. Anieş la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat in suma de câte 3.500 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj la data de 7 noiembrie 2007 (comunicat nr. 281 din data de 5 decembrie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 decembrie 2007