DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 2468 din 21 iunie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Ploieşti care a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatului DANIŞ IONEL, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Murgeni, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată şi favorizarea infractorului.
De asemenea, instanţa a dispus, atât pe perioada executării pedepsei principale cât şi timp de 2 ani după executare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului CARP CONSTANTIN, fost şef al Postului de Poliţie Berezeni, Jud. Vaslui, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi favorizarea infractorului. Totodată, instanţa a dispus, pe perioada executării pedepsei cu închisoare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Dispune confiscarea specială a sumei de 1600 lei predată de inculpatul Daniş Ionel şi consemnată la Casa de Economii şi Consemnaţiuni - Sucursala Iaşi.
Obligă pe inculpatul Daniş Ionel la plata sumei de 1200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.
Obligă pe inculpatul Carp Constantin la plata sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi la data de 14 noiembrie 2007 (comunicat nr. 281/VIII/3 din data de 5 decembrie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 decembrie 2007