DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 870 din 15 iunie 2011, Curtea de Apel Ploieşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ŢICAN IONUŢ ADRIAN, asociat unic şi administrator al S.C. RIMSAD S.R.L. Bacău, la pedeapsa de 4 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate în formă continuată.
De asemenea, instanţa de judecată a dispus, atât pe perioada executării pedepsei cu închisoarea cât şi timp de 2 ani după executare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Petrotel Lukoil SA şi obligă pe inculpat la plata sumei de 8.340.934,57 lei reprezentând prejudiciul cauzat.

Obligă inculpatul la plata sumei de 1500 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 16 iunie 2010 (comunicat nr. 261/VIII/3 din data de 6 iulie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2010