DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 547 din 14 iunie 2011, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului POP ŞTEFAN MIRCEA, fost director al Băncii Comerciale Române – Sucursala Negreşti Oaş, jud. Satu Mare, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 7 ani pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu consecinţe deosebit de grave.
De asemenea, instanţa de judecată a dispus interzicerea următoarelor drepturi timp de 2 ani după executarea pedepsei principale: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Condamnarea inculpatului NISTOR MIHAI, administrator, asociat sau acţionar al mai multor societăţi comerciale, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu consecinţe deosebit de grave. Instanţa de judecată a mai dispus interzicerea următoarelor drepturi timp de 1 an după executarea pedepsei principale: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă în solidar pe inculpaţii Pop Ştefan Mircea şi Nistor Mihai să plătească suma de 5.032.103,85 lei către SC Suport Colect SRL cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă pe inculpaţi să plătească statului câte 2000 lei cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea la data de 14 septembrie 2007 (comunicat nr. 227/VIII/3 din data de 19 septembrie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 septembrie 2007
hotărâri definitive din 14 iunie 2011