DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1321 din 8 iunie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Tribunalului Ialomiţa care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului MIHAI ION, director al agenţiei Feteşti din cadrul Societăţii de Asigurare şi Reasigurare ARDAF S.A., la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată.
De asemenea, instanţa a dispus interzicerea următoarelor drepturi timp de 2 ani după executarea pedepsei principale: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC „Asigurare – Reasigurare ARDAF” SA Cluj Napoca, la plata către partea civilă Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale Bucureşti a sumei de 4.249.091,764 lei indexată cu indicele de inflaţie la zi, reprezentând despăgubiri civile.

Obligă pe inculpat şi pe partea responsabilă civilmente, SC „Asigurare – Reasigurare ARDAF” SA Cluj Napoca, în solidar, la plata sumei de 16.050 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 19 martie 2007 (comunicat nr. 65/VIII/3 din data de 20 martie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 martie 2007