DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 22 din 31 martie 2011, Curtea de Apel Oradea a menţinut sentinţa Tribunalului Bihor care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului LUNCAN POMPILIU-RADU, fost director coordonator al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (I.T.R.S.V.) Oradea, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare sub supraveghere pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
De asemenea, instanţa a dispus, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosi condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Dispune confiscarea în favoarea statului a sumei de 4.500 lei.
Obligă inculpatul la plata sumei de 1350 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea la data de 18 decembrie 2009 (comunicat nr. 1/VIII/3 din 5 ianuarie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2010
hotărâri definitive din 31 martie 2011