DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 1681 din 27 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală a menţinut sentinţa Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II- a Penală care hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului RUSU DRAGOŞ – CĂTĂLIN, subcomisar de poliţie în cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. De asemenea, instanţa a dispus, pe perioada executării pedepsei principale cât şi timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpatul la plata a 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 2 iulie 2009 (comunicat nr. 171/VIII/3 din 6 iulie 2009).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2009