DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 300 din 11 aprilie 2011, Curtea de Apel Constanţa a menţinut sentinţa Judecătoriei Constanţa care a hotărât următoarele:
Condamnarea inculpatului MILA CRISTI ROBERT, asociat unic şi administrator al S.C. „DEMYRA GSM” S.R.L. Constanţa, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Instanţa a revocat suspendarea condiţionată a unei pedepse pronunţate anterior motiv pentru care inculpatul va executa pedeapsa rezultată de 8 ani închisoare.
De asemenea, instanţa a dispus, pe perioada executării pedepsei principale cât şi timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă pe inculpatul MILA CRISTI-ROBERT în solidar cu partea responsabilă civilmente SC DEMYRA GSM SRL, la plata sumei de 4.730.920 lei cu titlu de despăgubiri civile către Statul Român - Ministerul Economiei şi Finanţelor - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, la care se adaugă majorările şi penalităţile de întârziere până la data plăţii efective a prejudiciului către partea civilă.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC DEMYRA GSM SRL, la plata sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa la data de 28 iulie 2010 (comunicat nr. 309/VIII/3 din 4 august 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 august 2010
hotărâri definitive din 11 aprilie 2011