DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 623 din 17 martie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut sentinţa penală a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei RUDEANU CRISTINA MARIA, reprezentant al SC Media One S.R.L., la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: participaţie improprie la tentativa infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals material în înscrisuri oficiale.
De asemenea, instanţa a decis interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Instanţa a luat act că partea vătămată, Ministerul Finanţelor Publice - Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare, nu s-a constituit parte civilă în cauză.
Obligă inculpata Rudeanu Cristina Maria la plata sumei de 20.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti la data de 2 decembrie 2009 (comunicat nr.1/VIII/3 din data de 5 ianuarie 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2010
hotărâri definitive din 17 martie 2011