DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Directia Nationala Anticoruptie - Comunicat 28 martie 2011
Nr. 173/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ISTRATI IGORI, persoană cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii decembrie 2010, inculpatul Istrati Igori a pretins de la un denunţător suma totală de 100.000 euro, plătibilă în două tranşe a câte 50.000 euro, pentru ca, prevalându-se de influenţa sa asupra prefectului judeţului Iaşi, să-l determine pe acesta din urmă să-i elibereze denunţătorului titlul de proprietate asupra unui teren în suprafaţă de 37.459,96 m.p., situat în municipiul Iaşi (amplasamentul fostei fabrici „Ţesătura”).
La data de 5 ianuarie 2011, Istrati Igori a fost surprins în flagrant primind de la denunţător suma de 37.500 euro, reprezentând o primă tranşă din banii pretinşi în scopul menţionat mai sus.
La data de 6 ianuarie 2011, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Istrati Igori pe o perioadă de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iaşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 04 octombrie 2012